Kvindeligt lederskab
Foredrag

Vi fødes alle som potentielle ledere; leder af vores eget liv. Vi mestrer livets udfordringer mere eller mindre elegant. Hvordan vi lykkes afhænger af en god blanding af gener, social- og kulturarv, ja – af opvækst og livsvilkår i det hele taget.

Yougrow er optaget af, hvordan kvindekønnet lykkes. Både som leder i hjemmet og på jobbet. Jeg oplever, at mange kvinder mistrives og ikke kan få livet til at balancere. Nogle har en følelse af, at de øser af sig selv i en uendelighed, og at deres kilde af energi, skønhed og kærlighed stille tørrer ind. Andre føler, at de – for at slå til – hele tiden skal “mande” sig op i en sådan grad, at de ikke længere kan mærke sig selv som kvinde.

Kender du det? Kan du gøre noget? Ja!

I samarbejde med Marie Trout udbyder Yougrow foredrag og workshops, der skal styrke dit kvindelige lederskab. Senest udbød vi foerdraget Fra pligt til lyst – slip din kvindelige power fri og bliv en autentisk leder i hjemmet og på jobbet!

Kommende foredrag

P.t. ikke planlagt

Fra pligt til lyst

Mette Holm Hoegsbro & Marie Trout

Min fortælling om kvindeligt lederskab

Indtil for få år siden, så jeg ikke mig selv som en rigtig leder. For mig var en leder én, der gerne sætter sig selv i centrum, som taler højt og som ikke er bange for (ja, nærmest elsker) at tage svære beslutninger – jo før, jo bedre. Handlekraft og synlighed er det, der gør det!

Det var en god ven  og coach, der skulle gøre  mig opmærksom på, at det allermeste af det, jeg har arbejdet med i mit liv, er ledelse. Det skulle jeg tygge noget på, før jeg indså, at han havde ret.

Jeg tror, at min – sene – erkendelse omkring mine lederevner og mit potentiale er et godt eksempel på en kvindes ofte underspillede selvbillede og mangel på anerkendelse af egne evner.

Jeg er optaget af, hvordan kvindekønnet lykkes. Jeg kan se, at især mange kvinder mangler en bevidsthed om, hvad de kan som leder, herunder at de ofte har både medfødte

og veludviklede ledelsesevner. Kvinder skal ikke spejle sig i de mandelige ledere, men skal finde deres egen vej.

Det er min påstand, at der ofte er grundlæggende forskellige måder at lede på, når man er mand, og når man er kvinde. Eller måske snarere, at der er nogle kendemærker ved ledelse, som man kan kalde ”maskuline” og nogle man kan kalde mere ”feminine”.

Både kvinder og mænd agerer i begge zoner, men jeg ser, at der er nogle naturlige egenskaber, som kønnene typisk er bærere af.

Jeg er klar over, at det er ”farlig zone” – det med at sondre mellem mennesker på grund af kønnet. Men da det for mig at se giver mening at dykke ned i kønnene, når vi taler ledelse, så vil jeg vove alligevel at gøre det. Sammen med Marie Trout sætter jeg kvindelig lederskab på dagsordenen. Via foredrag og workshops.

Så kære kvinde, vågn op! Du skal med ud på en kvindelig bevidsthedsrejse.

Tidligere foredrag

“Fra pligt til lyst – Slip din kvindelige power fri og bliv en autentisk leder i hjemmet og på jobbet!”

Som superkvinder når vi det hele. Vi mestrer børnefødsler, familiecoaching, speltbagning, evig skønhed, det sexede og ikke mindst det nærværende blik. Og iført amazonerustingen håndterer vi ”det perfekte job”.
Vi er dygtige! Vi ”mander” os op, vi holder skansen og vi holder ud. Velbekomme!

Ikke sært, at raterne over ængstelige, stressramte, skilsmisseramte, depressionsramte eller silikoneramte kvinder boomer i disse år…. Men behøver det være sådan? Tag på rejse med to kvinder, der fra hver deres ståsted i livet har erfaret, at modet til at leve i kontakt med den indre glød, inviterer nærhed, åbenhed og intimitet.

Kan jeg vende mit pligtliv til et lystliv?
Kan min tvivl, sårbarhed og følsomhed være kilder til kraft og selvværd?
Kan jeg være leder for andre og samtidig være tro mod mig selv? JA!

Lad Marie og Mette inspirere dig. De fortæller ud fra deres erfaringer og research om, hvordan du kan lære at rumme din egen sårbarhed, din smerte og dine tvivl. Og hvordan netop disse følelser fungerer som portaler til styrke, velvære og ro og giver dig adgang til din autentiske kvindelige leder. At se sine svage sider i øjnene kræver både mod, vilje og know-how, men det kan læres!

Nøglen til at leve et kraftfuldt og autentisk liv med dig selv bag roret bærer du selv. Men effektive værktøjer kan guide dig og låse op for amazonerustningen på arbejdet, og hjælpe til at du slipper fri af forventningerne derhjemme.

Kvinder i dag føler ofte, at de ikke slår til og ikke er i balance. I håb om at finde mere ro og overskud, spejler vi os måske i mandekønnet – og forsøger at overleve ved at anvende mandens strategier, navnlig når vi skal folde os ud som ledere på jobbet.

Mange årtiers erfaring viser, at dette ikke er klogt. Se blot raten over stressede og silikoneramte kvinder. Når vi fortrænger eller undertrykker vores sande essens, lider både mænd og kvinder under det.

Det handler ikke om ligestilling og kvindekamp, hvor kvinder har forsøgt at gøre sig ”gode nok” i forhold til mændene. Det er i stedet på tide, at vi kvinder får defineret vores styrker med udgangspunkt i vores eget kvindeståsted. Det vil sige med viden om vores sociale, kulturelle og genetiske arv som kvinde.

Vi skal have fokus på, hvad vores følsomhed og fx vores evne til at skabe sammenhængskraft, fællesskaber og forandringer kan bruges til. Disse evner bliver ofte opfattet som ”kvindelige” og måske mindre vigtige end rå styrke, konkurrencementalitet og autoritet, som ofte opfattes som ”maskuline”.

Det er med andre ord blevet tid til, at vi genfinder vores unikke kvindepotentiale og -ståsted.

Deltagerne siger om foredraget

“Spændende. Autentisk. Lærerige livshistorier I fortæller. Det inspirerer mig til at gå hjem og skrive ned – og arbejde med bevidsthed om mine styrker og hvem jeg er.”

Heidi Grøngaard Mikkelsen, Skattekonsulent

“Fortællingerne fra jeres liv virkede utroligt stærkt og autentiske. Det var gode indspark til den proces, jeg befinder mig i lige nu – kigge indad, lytte efter, hvem er jeg? Hvad vil jeg? Godt gået! I er gode sammen”

Malene Overgaard Jacobsen, Institutionsleder

Samarbejdspartnere

Lykke Elisabeth Ramsdal

Lykke Elisabeth Ramsdahl. Lykke er uddannet MBSR-lærer fra Aarhus Universitet, Dansk Center for Mindfulness. Underviser i Hatha, flow og mindful yoga i yogastudier i Aarhus. Lykke er uddannet cand.pæd.soc. fra Aarhus Universitet, hvor hun har arbejdet de seneste 11 år med at støtte studerende med psykiske eller neurologiske lidelser i at finde deres vej gennem uddannelseslivet. Hun arbejder desuden som rejseleder for et rejseselskab, der arrangerer mindfulness- og yogarejser i Europa, Afrika og Asien. Lykke fortæller, at både mindfulness og yoga udgør en stor og vigtig del af hendes liv og dagligt hjælper hende med at søge efter balancen mellem gøren og væren, som hun ser som en essentiel opgave i livet i vores moderne vestlige kultur. Lykke er min fantastiske samarbejdspartner på retreats, begivenheder og workshops i Danmark og i udlandet.

Mette Kold

Mette Kold er psykolog, ph.d. & certificeret meditationslærer fra The Chopra Center. Hun er privatpraktiserende sundhedspsykolog med speciale i mindfulness og meditation. Hun har de sidste 20 år også arbejdet integrativt med vestlig psykologi og den vediske tradition, der baserer sit sundhedssyn på ayurveda, yoga, mindfulness og meditation. Mette Kold var foredragsholder ved Begivenheden Yoga & Ayurveda i oktober 2021.

METTEKOLD.DK

Marie Trout

Marie arbejder som manager og selvstændigt erhvervsdrivende i musikbranchen og bor fast i Los Angeles. Hun er læreruddannet fra Aarhus, hvor hun også drev eget salgsfirma. Hun har tre sønner med guitaristen, Walter Trout. I USA har hun færdiggjort en uddannelse som lifecoach, en Masters i Wisdom Spirituality og en PhD i Wisdom Studies. Her har hun endvidere forsket i blues musikkens helende egenskaber. Marie Trout var min partner i en række foredrag om kvindeligt lederskab.

MARIETROUT.COM