Loading...
Yoga & personlig udvikling 2018-02-17T18:20:00+00:00

Yoga & personlig udvikling

Lige nu: vi tester yogaens effekt på din nattesøvn…..
Til efteråret: En weekend med ekstra fordybelse: 3-dags workshop med yoga & dagbog – kommer i efteråret 2018!
Luksus til dig: Enetimer i yoga – mere tid til dig!

 • Enetimer i yoga

  Vælger du Enetimer i yoga får du og din yogapraksis fuld opmærksomhed. Her vil jeg sammen med dig justere og forfine dine yogaøvelser og give dig den støtte til øvelserne, som netop du har brug for. Har du aldrig dyrket yoga, har du muligheden for at lære yoga ”rigtigt” fra starten.

 • Fokus på yoga & søvn i januar og februar 2018

  I januar og februar 2018 vil jeg have særlig fokus på yogaens effekt på nattesøvnen. Jeg giver mine elever mulighed for at deltage i et søvnprojekt, hvor vi tester, hvordan nattesøvnen påvirkes af yogaen.
  Jeg laver tre forskellige programmer som alle indeholder forskellige typer yogaøvelser. Efter yogaseancen får man et spørgeskema med hjem og næste dag – når man har sovet – besvarer man, hvordan nattesøvnen var efter yogaen. Jeg samler alle svar og materialet til en lille rapport hvor man kan se alle konklusioner.

 • 3-dags workshop: Få inspiration til at skrive dagbog – Workshop udbydes i efteråret 2018.

  Hvis du synes, at dit liv i for høj grad kører af sted med dig – i stedet for omvendt, eller hvis du bare gerne vil lære dig selv bedre at kende – og bearbejde dagens eller ugens indtryk og gøremål, har jeg fundet en spændende vej, som jeg gerne vil dele med dig: Dagbog & yoga. Først dyrker du yoga og efter sædvanlig afspænding sætter du dig et fredfuldt sted og skriver i din dagbog. Du kan få adgang til et skatkammer af sandheder om dig og dit liv – og du deler det med en usynlig ven – din dagbog.

Workshop med dagbog & yoga

Når du skal være særligt god ved dig selv

Min yogaprofil og baggrund

Jeg hedder Mette Holm Høgsbro og er 50 år. Jeg bor i Vitten ved Hinnerup sammen med Peter. Jeg har to store drenge, Poul på 23 år og Laurits på 21 år. De bor begge i Aarhus og er studerende.

I januar 2017 stiftede jeg yougrow, hvor jeg blandt andet udbyder yoga. Der er almindelige yogahold, hold med et socialt element og Yoga kombineret med mere personlig udvikling, fx at skrive dagbog.

Min baggrund er, at jeg siden 2010 har dyrket regelmæssig yoga, fået undervisning flere gange om ugen, og deltaget i forskellige workshops. I 2015/2016 underviste jeg en periode på Hammel Neurocenter, ligesom jeg i perioder har undervist på et yogastudie i Hammel. I 2016 påbegyndte jeg en 2-årig internationalt certificeret yogalærer uddannelse med 150 undervisningstimer per år. I september 2017 bestod jeg uddannelsens level 1, og forventer i 2018 at blive internationalt certificeret yogalærer. Min yoga hedder Patanjali Yoga og lægger vægt på øget fordybelse, indsigt og professionalisme. Jeg har siden august 2016 ladet min stue danne rammen om yogahold og har fra august 2017 udvidet med to yogahold i de lokale forsamlingshuse i Vitten og Nr. Galten.

Før yogaen kom ind i mit liv, har jeg dyrket masser af gymnastik og er uddannet gymnastikinstruktør og har i 12 år haft eget gymnastikhold sammen med en veninde.

Yogaen er nu en central del af mit liv, og det ved jeg, at den altid vil være.

Mit ønske for fremtiden er, at jeg i endnu højere grad kan få mulighed for at dyrke yogaen og samtidig dele ud af min yogaviden til dig.

Som yogalærer lægger jeg vægt på, at lære dig øvelserne grundigt og i detaljen og med respekt for den, du er. Vi er forskellige mennesker – og kroppe – og med forskellige styrker og skavanker og derfor vil yogaøvelserne også skulle tilpasses til netop dig. Endelig lægger jeg vægt på at holde mig opdateret, så jeg – så vidt mulig – er orienteret om, hvordan de nyeste yogavinde blæser.

Uddybende info om tilbud

Enetimer i yoga

For mange tusinde år siden, da man begyndte at dyrke yoga, blev yoga lært én til én. Det var altså ikke noget man lærte i et fitnesscenter med 20 mænd/kvinder på hvert hold. Man fandt sin egen personlige lærermester og fik personlig undervisning i yoga.

Tiden og udviklingen har gjort, at yoga sjældent udbydes som enetimer. Men det er synd og skam.  Jeg kan selv huske, da jeg startede med at dyrke yoga. Jeg havde spørgsmål ustandselig til dit og dat – jeg har sikkert været en pestilens for de andre på holdet. Men det er jo fordi, at yoga skal læres så den passer til netop din krop. Og de instruktioner som man som lærer kommer med på et hold, vil jo ikke kunne undgå at blive af mere generel karakter. Der er derfor også fare for, at du på et stort yogahold ikke får den hjælp og støtte, som du har brug for.

Jeg har valgt at udbyde enetimer i yoga. Det er –  i starten – en dyrere måde at lære yoga på, men se det som en investering i at få din egen yogapraksis til at blomstre og udvikle sig bedst muligt. En lektion varer 1½ time.

Enetimer kan desuden være et godt udgangspunkt for, at du kommer i gang med at dyrke yoga hjemme hos dig selv.

Hvad får jeg, hvis jeg bestiller enetimer i yoga?

Inden vi går i gang laver vi en aftale, der fastlægger, hvad du gerne vil have ud af din/dine enetimer.

Uanset om du er erfaren yogi, nybegynder eller aldrig har dyrket yoga, skal vi til en start have afstemt, om det er helt bestemte øvelser, du gerne vil have hjælp og støtte til – eller om du gerne vil omkring så mange yogaøvelser som muligt. Dernæst laver vi et program for dig. Hver lektion afsluttes med 15 minutters afspænding.

Hvad koster enetimer i yoga og hvordan melder jeg mig til?

En lektion (1½ time): pris: 500 kr.

3 lektioner á 1½ times varighed: 1250 kr.

Indholdet af yoga-enetime samt tidspunktet aftales individuelt, så vi afstemmer dit behov. Tilmelding sker til mette@yougrow.dk.

Skriv: Navn og skriv: Enetimer i yoga + Antal timer, så aftaler vi nærmere.

 • Lille forskningsprojekt om Yoga som redskab til en god nattesøvn

  .

  Som led i sidste del af den 2-årige internationale yogalæreruddannelse under Patanjali yoga Switzerland, skal jeg udarbejde en skriftlig opgave, hvor jeg fordyber mig i et særligt emne i forhold til yogaen. Jeg har valgt Yoga som redskab til en god nattesøvn.

  Opgaven har en teoretisk og en praktis del. Det indebærer, at jeg dels skal afdække teorien omkring, hvordan yoga påvirker vorse nervesystem, dels skal udarbejde nogle yogaprogrammer, som kan vise noge om, hvorvidt der er nogle typer af yogaøvelser, der er særligt gavnlige for nattesøvnen.

  Den praktiske del af undersøgelsen indgår i en del af undervisningen i yoga på mine hold i Vitten og Nr. Galten forsamlingshuse i januar og februar 2018. Derudover er der to ekstra træningsgange med henblik på at teste din nattesøvn, således to søndage i februar, den 18. februar og den 25. februar. Holdende er booket.

  Jeg vil samle den teoretiske del og den praktiske del i en rapport, som jeg også vil fortælle resultatet af her på min hjemmeside.

Workshop: Dagbog & yoga

Her arbejder du målrettet med både krop og sind og du får en større indsigt i, hvem du er.

Jeg har erfaret, hvordan kombinationen af dagbog og yoga er et meget gunstigt redskab til at hjælpe mig selv igennem dagen, ugen, ja – livet.

Forskning har for længst bekræftet, at det at skrive dagbog er virksomt for et bedre liv. Det er en enkel metode til større selvindsigt og selvaccept, ligesom det er et nyttigt værkstøj til at bearbejde problemer, udfordringer og tvivl.

Jeg startede selv med at lave yoga og skrive dagbog uden at tænke på, at de dele gjorde noget godt for hinanden. Men efter at jeg tilfældigvis i nogle dage havde dyrket yoga og dernæst skrevet dagbog, kunne jeg mærke, at jeg havde nemmere ved at skrive, og at der ligesom var en større åbning ind til mine egne sandheder. I dag tænker jeg, at det egentlig ikke er spor mærkeligt. For yogaen har en evne til at åbne sindet og sanserne ekstra og det at skrive er en måde at hjælpe dig selv til at bearbejde oplevelser i dit liv. Sammen er de guld!

Nogle dage sætter jeg mig blot med min lille bog og en blank side foran mig, og så ser jeg, hvad der kommer ned på papir. Til andre tider anvender jeg skrivemetoden som en bevidst bearbejdning af en svær situation eller af en krise eller et dilemma i mit liv.

Jeg håber, at du har mod på at prøve det og jeg vil gerne være din guide.

Se mere om effekten af at skrive dagbog på linket: Viden Om effekten ved at skrive dagbog.

Hvordan og hvornår foregår Workshoppen Yoga & dagbog?

Workshoppen foregår over 3 dage fra fredag den 9. november til søndag den 11. november. Det er 2½ time per dag, i alt 7½ times workshop.

Dag 1: fredag den 9. november 2018: 16:00-18:30

16:00-16:45: Om det at skrive dagbog – forskning/teori og praktisk erfaring + introduktion til forskellige skriveøvelser.

16:45-17:45: yoga med afspænding.

17:45-18:15: Fælles skriveøvelse.

18:15-18:30: Afslutning

Dag 2: Lørdag 10. november 2018: 09:00-11:30

09:00-09:30: Opfølgning fra i  går samt hvor valg af individuel skriveøvelse

09:30-10:30: yoga med afspænding.

10:30-11:00: Individuel skriveøvelse.

11:00-11:15: spørgsmål

11:15-11:30: afslutning

Dag 3: Søndag den 11. november 2018: 09:00-11:30

09:00-09:15: Opfølgning fra i går og spørgsmål

09:15-10:15: yoga med afspænding

10:15-10:45: Individuel skriveøvelse

10:45-11:15: spørgsmål og hvordan fortsætter jeg min dagbogsskrivning derhjemme.

11:15-11:30: afslutning

Som det fremgår af programmet giver workshoppen et miks af teori og forskning om det at skrive dagbog, ligesom mine egne erfaringer indgår. Dette er grundlaget for de skriveøvelser, som du derefter skal lave på egen hånd. Endelig anvendes yogaen som redskab til ekstra fokus og åbning af sindet.

Når yoga med afspænding er ovre får alle udleveret deres lille private skrivebog og så finder man en plads i min stue. Her skal alle være stille. Dernæst har man fred til fordybelse i sine egne hellige sandheder. Der er kaffe/te og lidt mundgodt til. Bogen tager du med hjem eller ligger den hos mig fra gang til gang. Men det er din private og kun du bestemmer, om andre skal læse dine tanker.

Jeg er ikke vant til at skrive – kan jeg godt være med?

Det kræver ikke særlige færdigheder i at skrive; det er lige meget, om du ikke kan stave, er ordblind eller ikke kan sætte punktum og komma. Det er jo til dig, du skriver! Det er dit hellige sted – dit skatkammer af sandheder og bekendelser.

Tilmelding – Hvad koster workshoppen? 

3-dags workshop koster 650 kr. per person.

Der kan max være 7 personer på hvert hold.

Tidmeldings- og betalingsfrist: den 1. november 2018.

Betaling til Handelsbanken. Konto nr. 7633 0002172907

Send en mail til mette@yougrow.dk og skriv Workshop, navn og adresse. Du vil herefter modtage en bekræftelse på din tilmelding.

Du kan også booke mig som din personlige guide i Yoga & dagbog.

En lektion (1½ time): 400 kr.

3 lektioner á 1½ times varighed: 1000 kr.

Indholdet af Yoga&dagbog-enetime samt tidspunktet aftales individuelt, så vi afstemmer dit behov. Tilmelding sker til mette@yougrow.dk.

Ved tilmelding skriv: dit navn og skriv: Yoga&dagbog-enetimer i yoga + Antal timer, så aftaler vi nærmere.

Viden om dagbog

Effekten af at skrive dagbog

Se psykolog Anette Aggerbeck: ”Skriveterapi”, Nyt Nordisk Forlag, 2014. Hun har skrevet en bog om, hvordan det at skrive dagbog er en sikker vej til at lære dig selv bedre at kende. Forlaget skriver om hendes bog:

”Forestil dig, at du kunne få en fortrolig, som kunne tage del i alle dine glæder og sorger – og som ville være klar til at lytte, når som helst du havde brug for det. En, som kunne rumme alt, uanset hvor vred, hidsig eller ked af det, du var – og som aldrig ville dømme eller svigte dig. Alt det kan du få, så let som ingenting! Du skal bare begynde at skrive dagbog – et enkelt og genialt redskab til selvudvikling og en sikker vej til at lære dig selv bedre at kende og opnå langt større selvaccept og tilfredshed i livet.”

I 2015 udkom ”Skriv dit liv”, som er den amerikanske psykolog James W.pennebakers klassiker »Expressive writing: Writing to heal« i en dansk version, oversat og bearbejdet af magister Malene Ravn og psykolog Mette Bram. Siden begyndelsen af 1980erne har psykolog James W. Pennebaker fra University of Texas fremvist vigtige resultater med sine skriveøvelser inden for feltet »ekspressiv skrivning«.

En amerikansk psykolog Ira Progoff erfarede i sin forskning allerede i 1965, at det, han kaldte en »intensiv journalproces«, syntes at »fremkalde og styrke de indre kapaciteter i et menneske«.

Professor Teresa Amabile ved Harward Business School og psykologen Steven Krammer har gennemført en omfattende og meget spændende forskningsprojekt omkring effekten af dagbogsskrivning på arbejdet. Konklusionen på deres forskning var, at selve det at føre arbejdsdagbog har en række meget positive effekter. Det fremgår blandt andet, at det at skrive dagbog på arbejdet, “har givet mig fokus på at identificere mine styrker og de aktiviteter, der giver mig mest arbejdsglæde. Jeg har lært noget om, hvordan jeg kan være mest engageret og dermed skabe mest succes i arbejdet. Dagbogen har også gjort mig mere tålmodig og bedre til at planlægge.”