Loading...
Kvindeligt lederskab 2018-07-17T10:22:44+00:00

Kvindeligt lederskab
Foredrag Aarhus, Aalborg, Vejle oktober 2017

Vi fødes alle som potentielle ledere; leder af vores eget liv. Vi mestrer livets udfordringer mere eller mindre elegant. Hvordan vi lykkes afhænger af en god blanding af gener, social- og kulturarv, ja – af opvækst og livsvilkår i det hele taget.

Yougrow er optaget af, hvordan kvindekønnet lykkes. Både som leder i hjemmet og på jobbet. Jeg oplever, at mange kvinder mistrives og ikke kan få livet til at balancere. Nogle har en følelse af, at de øser af sig selv i en uendelighed, og at deres kilde af energi, skønhed og kærlighed stille tørrer ind. Andre føler, at de – for at slå til – hele tiden skal “mande” sig op i en sådan grad, at de ikke længere kan mærke sig selv som kvinde.

Kender du det? Kan du gøre noget? Ja!

I samarbejde med Marie Trout udbyder yougrow foredrag og workshops, der skal styrke dit kvindelige lederskab. I efteråret 2017 udbyder vi foredraget: Fra pligt til lyst – slip din kvindelige power fri og bliv en autentisk leder i hjemmet og på jobbet!

Se mere på vores fælles hjemmeside: www.frapligttillyst.dk. Siden er p.t. under udarbejdelse.

Foredragene følges op af workshops for kvinder om kvindeligt lederskab.

Fra pligt til lyst

Mette Holm Hoegsbro & Marie Trout

En ny kvindelig bevidsthedsrejse

Hvorfor?

Kvinder i dag føler ofte, at de ikke slår til og ikke er i balance. I håb om at finde mere ro og overskud, spejler vi os måske i mandekønnet – og forsøger at overleve ved at anvende mandens strategier, navnlig når vi skal folde os ud som ledere på jobbet.

Mange årtiers erfaring viser, at dette ikke er klogt. Se blot raten over stressede og silikoneramte kvinder. Når vi fortrænger eller undertrykker vores sande essens, lider både mænd og kvinder under det.

Hvordan?

Det handler ikke om ligestilling og kvindekamp, hvor kvinder har forsøgt at gøre sig ”gode nok” i forhold til mændene. Det er i stedet på tide, at vi kvinder får defineret vores styrker med udgangspunkt i vores eget kvindeståsted. Det vil sige med viden om vores sociale, kulturelle og genetiske arv som kvinde.

Vi skal have fokus på, hvad vores følsomhed og fx vores evne til at skabe sammenhængskraft, fællesskaber og forandringer kan bruges til. Disse evner bliver ofte opfattet som ”kvindelige” og måske mindre vigtige end rå styrke, konkurrencementalitet og autoritet, som ofte opfattes som ”maskuline”.

Det er med andre ord  blevet tid til, at vi genfinder vores unikke kvindepotentiale og -ståsted.

Foredrag

Kvindeligt lederskab – Intro til Fra pligt til lyst!

Tilmelding til foredraget

 

Aarhus, den 12. oktober, kl. 19.00-21.00. Tilmeld FOF Aarhus

Aalborg, den 26. oktober, kl. 19.00-21.00. Tilmeld FOF Aalborg
Vejle, den 31. oktober, kl. 19:00-21:00. Tilmeld FOF Horsens-Vejle.

Oplæg til foredrag

Fra pligt til lyst – Slip din kvindelige power fri og bliv en autentisk leder i hjemmet og på jobbet!”

Som superkvinder når vi det hele. Vi mestrer børnefødsler, familiecoaching, speltbagning, evig skønhed, det sexede og ikke mindst det nærværende blik. Og iført amazonerustingen håndterer vi ”det perfekte job”.
Vi er dygtige! Vi ”mander” os op, vi holder skansen og vi holder ud. Velbekomme!

Ikke sært, at raterne over ængstelige, stressramte, skilsmisseramte, depressionsramte eller silikoneramte kvinder boomer i disse år…. Men behøver det være sådan? Tag på rejse med to kvinder, der fra hver deres ståsted i livet har erfaret, at modet til at leve i kontakt med den indre glød, inviterer nærhed, åbenhed og intimitet.

Kan jeg vende mit pligtliv til et lystliv?
Kan min tvivl, sårbarhed og følsomhed være kilder til kraft og selvværd?
Kan jeg være leder for andre og samtidig være tro mod mig selv? JA!

Lad Marie og Mette inspirere dig. De fortæller ud fra deres erfaringer og research om, hvordan du kan lære at rumme din egen sårbarhed, din smerte og dine tvivl. Og hvordan netop disse følelser fungerer som portaler til styrke, velvære og ro og giver dig adgang til din autentiske kvindelige leder. At se sine svage sider i øjnene kræver både mod, vilje og know-how, men det kan læres!

Nøglen til at leve et kraftfuldt og autentisk liv med dig selv bag roret bærer du selv. Men effektive værktøjer kan guide dig og låse op for amazonerustningen på arbejdet, og hjælpe til at du slipper fri af forventningerne derhjemme.

Samarbejdspartner

 

Marie Trout

Marie arbejder som manager og selvstaendigt erhvervsdrivende i musikbranchen og bor fast i Los Angeles. Hun er læreruddannet fra Aarhus, hvor hun ogsaå drev eget salgsfirma. Hun har tre sønner med guitaristen, Walter Trout, som hun lige har fejret sølvbryllup med. I USA har hun færdiggjort en uddannelse som lifecoach, en Masters i Wisdom Spirituality og en PhD i Wisdom Studies. Her har hun endvidere forsket i bluesmusikens helende egenskaber.

MARIETROUT.COM

Min fortælling om kvindeligt lederskab

Indtil for få år siden, så jeg ikke mig selv som en rigtig leder. For mig var en leder én, der gerne sætter sig selv i centrum, som taler højt og som ikke er bange for (ja, nærmest elsker) at tage svære beslutninger – jo før, jo bedre. Handlekraft og synlighed er det, der gør det!

Det var en god ven  og coach, der skulle gøre  mig opmærksom på, at det allermeste af det, jeg har arbejdet med i mit liv, er ledelse. Det skulle jeg tygge noget på, før jeg indså, at han havde ret.

Jeg tror, at min – sene – erkendelse omkring mine lederevner og mit potentiale er et godt eksempel på en kvindes ofte underspillede selvbillede og mangel på anerkendelse af egne evner.

Jeg er optaget af, hvordan kvindekønnet lykkes. Jeg kan se, at især mange kvinder mangler en bevidsthed om, hvad de kan som leder, herunder at de ofte har både medfødte

og veludviklede ledelsesevner. Kvinder skal ikke spejle sig i de mandelige ledere, men skal finde deres egen vej.

Det er min påstand, at der ofte er grundlæggende forskellige måder at lede på, når man er mand, og når man er kvinde. Eller måske snarere, at der er nogle kendemærker ved ledelse, som man kan kalde ”maskuline” og nogle man kan kalde mere ”feminine”.

Både kvinder og mænd agerer i begge zoner, men jeg ser, at der er nogle naturlige egenskaber, som kønnene typisk er bærere af.

Jeg er klar over, at det er ”farlig zone” – det med at sondre mellem mennesker på grund af kønnet. Men da det for mig at se giver mening at dykke ned i kønnene, når vi taler ledelse, så vil jeg vove alligevel at gøre det. Sammen med Marie Trout sætter jeg kvindelig lederskab på dagsordenen. Via foredrag og workshops.

Så kære kvinde, vågn op! Du skal med ud på en kvindelig bevidsthedsrejse.

Min lederprofil

Jeg er uddannet jurist i 1993 fra Aarhus Universitet og erhvervede i 2003 en ph.d.-grad i Skatteproces fra samme sted.

Jeg har siden 2003 varetaget leder- og koordinatoropgaver. Jeg er i dag ledelsesbistand for en leder af en større afdeling i Skattestyrelsen under Skatteministeriet. Siden efteråret 2016 har jeg desuden været personlig assistent og konsulent for en direktør i et mindre privat firma. I 2016 påbegyndte jeg en 2-årig international yogalæreruddannelse. Yogaen er nemlig helt central, når jeg arbejder med ledelse. Yogaen styrker mit fundament, min evne til nærvær og til at holde fokus.

Jeg har stiftet yougrow, blandt andet fordi jeg ønsker at styrke det kvindelige lederskab og være inspirator for dit lederskab i hjemmet og på jobbet.

Sideløbende med mit ledelsesspor har jeg dyrket et fagligt spor. Jeg har således af flere omgange været forskertilknyttet Aarhus Universitet, som ph.d. og post.doc, og jeg har udgivet 3 fagbøger om skatteproces. Endelig har jeg siden 2005 været ansat som ekstern lektor på Aarhus Universitet, hvor jeg underviser i skatteproces og skatteforvaltningsret.

Jeg er blevet klar over, at mit lederskab startede langt før, jeg fik en officiel ledertitel: At være formand for forældrebestyrelsen i børnehaven er at lede. At undervise i jura eller yoga er at lede. At vejlede studerende i at skrive synopsis er at lede. Men at lede er også at sætte boldspil i gang som barn, at stå i spidsen for et gymnastikprogram, eller at få en familie til at spille sammen og nå ugens mål…. Rigtig mange mennesker agerer dagligt leder.

Ledelse interesserer mig, da det handler om mennesker. Det handler blandt andet om, hvordan man får ”ting til at ske gennem mennesker” og om, hvordan man kan få mennesker til at vokse – hver for sig og i samspil. En god leder går forrest og tilbyder sin indsigt og erfaring, men bevarer respekten for det eller de mennesker, han/hun står med. En god leder åbner sine sanser, lytter oprigtigt, reflekterer og sætter retning.

Mit håb og ønske for fremtiden er at kunne være med til at igangsætte og understøtte en ny kvindelig bevidsthedsrejse, der kan gøre kvinder mere bevidste om deres potentiale. Jeg samarbejder her med Marie Trout.